Foreningen “Danske Havne” har nu meldt sig ind i det nye partnerskab Ocean Plastic Forum for at bidrage yderligere til arbejdet, oplyser Danske Havn i en pressemeddelelse.

Ocean Plastic Forum består af danske virksomheder og organisationer, som med deres teknologi og fælles viden vil fjerne plast fra verdenshavet, og partnerskabet blev skudt i gang ved et kick-off-arrangement hos Danske Rederier den 4. december.

– Danmarks mange erhvervshavne spiller en vigtig rolle i håndteringen af det plastikaffald, der af forskellige årsager samles op ude i havene. Derfor er det selvfølgelig også naturligt for os at deltage i arbejdet med at blive endnu bedre til først og fremmest at få det fjernet og derefter at få det behandlet så forsvarligt og miljørigtigt som muligt, siger Tine Kirk Pedersen, der er direktør i Danske Havne.

Det var oprindeligt Maskinmestrenes Forening, der tog initiativ til at samle de mange relevante interessenter, og siden er mange andre hoppet med på vognen.

– Samarbejdet her er lige i vores ånd, for vi har grøn omstilling og miljø i det hele taget højt på dagsordenen, og nu ser vi frem til aktivt at arbejde endnu mere og bredere sammen om at gøre Danmark bedre på området, afslutter hun.

Kilde www.plastforum.dk

Tema – Danske Havne går med i Ocean Plastic Forum